Krydret tomatsalat med salatost

Nem madopskrift på den klassiske tomatsalat fra Middelhavslandene – her med et lille spark af krydderier som sennep, løg og peber. Server denne tomatsalat for eksempel til grillet lam, eller som aromatisk, frisk indslag i en vegetarisk menu.

Fremgangsmåde

Skyl tomaterne og skær hver tomat i 3 tykke skiver. Vend dem med salt og peber.

Skær rødløg i tynde både og salatost i tern, vend det sammen med tomater og oliven.

Pisk dressingen sammen og hæld den over salaten.

Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne. Hold øje med dem for pludselig går det hurtigt.

Fordel pinjekernerne over salaten og pynt med masser af frisk basilikum.

Tip: Prøv at lave tomatsalaten med tomater i forskellige former, størrelser og farver.

Det er både smukt og giver salaten en spændende smag.

Taverna oste – til kolde og varme retter