Ingredienser:

Fiskefrikadeller:

  • 5 kugler frossen spinat, optøet
  • 250 g hvid fisk, for eksempel lyssej eller torsk
  • 2 æg
  • 2 spsk mel
  • 1 dl mælk
  • 50 g rejer
  • kokosolie til stegning

Spidskålssalat:

  • 50 g Taverna Salatost i tern
  • 1/4 spidskål, lidt mere hvis det er meget lille
  • 1 æble
  • 30 g rosiner
  • 2 spsk lys balsamicoeddike, for eksempel citron eller hyldeblomst

Grønne fiskefrikadeller med spidskålssalat

Det er nemt og meget lækrere at lave fiskefarsen selv end at købe den færdiglavet. Samtidig kan du selv styre ingredienserne og være sikker på, at fisken er helt frisk. Disse fiskedeller er nemme at gå til og smager mildt og godt.

Fra bogen Køkkenterapi af Anne-Sophie Lahme, Forlaget Gyldendal. Foto Ditte Ingemann.

Fremgangsmåde:

Pres mest muligt af væden fra spinaten i en fintmasket si med en ske.

Skær fiskefileterne i grove stykker, og fjern eventuelle ben.

Kom fiskefileter, spinat, æg, mel, salt og mælk op i en stor skål, og blend det med en stavblender til en samlet masse. Den må gerne være grov i strukturen.

Hak rejerne groft, og rør dem i farsen med en ske.

Lad farsen hvile i 10 min., mens du gør salaten klar.

Fjern de yderste blade fra spidskålen, og skær den i fine strimler.

Skær æblet i tynde skiver, og bland det hele i en skål med ost og rosiner.

Bland dressingen i en lille skål for sig, og hæld over salaten.

Varm en pande op til høj varme, og smelt en stor skefuld kokosolie på panden.

Sæt fiskefrikadellerne på panden, en spsk fars ad gangen, og steg dem på begge sider, til de er gyldne.

Servér, så snart fiskefrikadellerne er klar.

Kategori: Tag:

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk