Salat med ost og crispy kylling

Savner du en god idé til aftensmaden, så er denne opskrift på lækker salat med crispy kylling og salatost er mulighed. Her får du en dejlig måltidssalat til aftensmad, frokost eller til picnic-kurven.

Opskriften er udviklet af Samantha Fotheringham, der blogger under samme navn.

Fremgangsmåde

Find en blender frem og tilsæt vand, citronsaft, honning, olie, æbleeddike og et lille drys salt og peber.

Lad blenderen køre i ca. 1 min., indtil dressingen har en lys farve og en lidt tykkere konsistens.

Smag til med salt og peber.

Hak valnøddekerner og tranebær groft. Vask salaten og del tomaterne på midten.

Forbered panering ved at vende havregrynene med salt og peber i en skål, og piske æg sammen i en anden skål.

Kyllingebrysterne skæres over på den lange led, så der bliver ca. 4 flade filetter.

Skær dem over i 1,5-2 cm. strimler, og læg dem i en skål.

Dyp kyllingestykkerne i paneringen ved først at dyppe i æg og derefter i havregryn.

Gentag processen, til der ikke er mere kylling.

Hæld olie på en varm pande og steg kyllingen ved mellemhøj varme, til de er gyldne og sprøde.

Hæld lidt mere olie på, hver gang der kommer en ny omgang kylling på panden.

Fordel salat, tomat, tranebær, valnøddekerner og salatost på 4 tallerkner.

Ca. 50 g salatost på hver tallerken.

Fordel dressingen på de 4 tallerkner og fordel til sidst den crispy kylling.

Server med flute eller brød.

Taverna oste – til kolde og varme retter