Stegt spidskål med hasselnødder og salatost

Er du også vild med spidskål men lidt træt af de klassiske kålsalater? Så steg kålen ganske let i smør, honning og citron, og servér den med Finest. Retten kan opgraderes til en måltidssalat ved at tilføje kogte kerner, quinoa eller linser, men du kan også nyde den sammen med stegt kylling eller til grillmaden.

Fremgangsmåde

Fjern de yderste blade på spidskålshovedet, og skær herefter ned igennem stokken, så du har 4 dele, der stadig er samlet på stokken.

Riv skallen af citronen.

Pres saften af den ene halvdel af citronen.

Varm en stor pande op, og kom smør på sammen med citronsaft og honning, smelt smørret, og tilsæt salt, og rør rundt, til ingredienserne samler sig.

Steg nu spidskålen på panden i saucen med skæresiden nedad, indtil det tager farve, og vend det om på den anden side, og gentag processen.

Hak imens hasselnødderne groft, og server så det varme spidskålshoved med et drys salatost i tern, citronskal samt hasselnødder på toppen.

Tip: Vil du udvide retten til en måltidssalat, kan du koge 200 gram tørrede grønne linser eller belugalinser, vende dem med olivenolie og revne gulerødder og servere dem sammen med spidskålshovedet.

Taverna oste – til kolde og varme retter