Muffins med spinat og salatost

Opskrift på dejligt salte muffins med salatost og spinat. Servér dem i stedet for madbrød til aftensmaden, eller brug dem som en dejlig snack. Også velegnet sammen med vegetarretter.

Opskriften er udviklet af Laura og Christine, der blogger på twinfood.dk

 

 

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet i en skål sammen med sukker, salt og olie.

Tilsæt rugmelet og rør det godt sammen.

Tilsæt herefter hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord eller på maskine.

Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1,5 time.

Rul den hævede dej ud til en stor firkant med en tykkelse på ca. 3-4 mm.

Bland ost og crème fraîche sammen i en skål og tilsæt chili og basilikum.

Smør ostecremen på dejen og fordel den friske spinat henover.

Skær dejen ud i 36 lige store firkanter.

Kom bagepapir i 12 muffinsforme og fordel 3 mindre firkanter i hver form.

Firkanterne skal lægges tilfældigt oveni hinanden i formene, så de danner en skål.

Bag dine muffins i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 25-30 min. indtil toppene er gyldne og sprøde.

Lad dem afkøle, inden de tages ud af formene.

Mere inspiration, flere ideer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Taverna oste – til kolde og varme retter