Græske frikadeller med små bagte kartofler

Intet er bedre end mors frikadeller, vel? Måske ikke, men vores græske frikadeller kommer tæt på, især når den serveres med en skøn cous cous salat med Taverna feta, persille og abrikoser og en dejlig hjemmerørt tzatziki. Det er nem og hurtig hverdagsmad for hele familien.

 

Fremgangsmåde

Rør farsen sej med salt og peber. Løg og mælk blendes og røres forsigtigt sammen med farsen.

Tilsæt herefter 1 æg ad gangen og slut med at røre havregrynene i.

Lad farsen hvile i ca. 45 min.

Kartoflerne flækkes, vendes med kryddermarinaden fra de to ostebægre. Osten gemmes til senere.

Bag kartoflerne i en forvarmet ovn, til de er gyldne, ca. 20 min. v. 200°C.

Vend de varme kartofler med soya, revet ingefær, snittet forårsløg, finthakket rødløg og knust hvidløg.

Smag til med salt og peber, drys med salatost og server straks.

Taverna oste – til kolde og varme retter